3. YDS Teknikleri / YDS Taktikleri

YDS Teknikleri / YDS Atma Teknikleri

Hangi aday, girdiği sınavda çabalarının karşılığını puan olarak görmek istemez? Hele bir de yaptığı çalışmadan eminse! Ancak test usulü sınavlarda puan çeşitli iç ve dış etkenlerle düşebilir. Örneğin uykusuzluk, sınavı tanımamak ya da sınav salonundaki gürültü nedeniyle. YDS, bu türden basit nedenlerle bugüne kadar çok sayıda adayın canını yakmış bir sınavdır. Evet, siz çalışmanızdan emin olabilirsiniz. Ama kaderinizi belirleyebilecek bu 3 saatlik sınavda sadece kuru bilgiyle yetinmemelisiniz. Elinizde, sınav sabahı işe yarayacak, adam gibi bir ‘strateji’ olmalı…
Ortalama bir YDS adayı iseniz, gerçekçi bir ön kabul ile işe başlayabilirsiniz. Sınavdaki bütün sorulara (doğru) cevap veremezsiniz. O halde, YDS Teknikleri/Stratejisi ve YDS Atma (İşaretleme) Teknikleri sizin için önem kazanır. Çünkü cevap kâğıdınızdaki seçeneklerin içini gelişigüzel doldurarak ek puan elde edemezsiniz. Ayrıntılı bilgi için bkz. ( https://bademci.com/sinav-stratejisi/#atisteknigi ). Bu linkte, YDS / E-YDS / YÖKDİL Sınav Stratejisi dosyamız var. Bu dosyadaki Atış Tekniği ve İkili / Üçlü Seçeneklerin İşaretlenmesi bölümü ilginizi çekebilir.

YDS Bağlaçlar Bilgi

Ortalama bir YDS / YÖKDİL adayı bağlaçlarda genellikle zayıftır ve desteğe ihtiyaç duyar. Ortalama üstü adaylar ise doğru cevapları yakalar ama epey vakit kaybeder. Bu nedenle farklı bilgi düzeylerine sahip her iki aday grubu da bağlaçları önemsemeli. Bu bela kelimelerin sadece Türkçe karşılıklarını öğrenmekle yetinmemeli. Soru cümlesinin yapısını esas alarak bağlaçları analiz edebilmeli ve soru çözüm becerisi kazanmalı. İşte bu amaçla YDS / E-YDS / YÖKDİL Bağlaç Soruları ve Çözümleri dosyasını hazırladık. Faydalı olacağını garanti ederiz. ( https://bademci.com/yds-e-yds-yokdil-baglac-sorulari-ve-cozumleri-nedir-ne-ise-yarar/ )

YDS Çalışma Teknikleri / YDS İpuçları / YDS Nasıl Kazanılır?
YDS Nasıl Geçilir? / YDS Nasıl Çalışmalı? / YDS Çalışma Planı Şekli
YDS Çalışma / YDS Taktikleri

Bilirsiniz, “Kervan yolda düzülür” diye bir atasözümüz vardır. Bu söz iyidir, hoştur ama biraz tartışmalıdır. Eğer sorun, bir yolculuğa çıkmadan önce -ne kadar planlı hareket etmiş olsanız da- ister istemez unuttuğunuz birkaç parça eşyadan ibaretse, bu, yolda halledilir. Ancak sorun, daha doğrusu unutulan eşya sayısı biraz fazlaysa yani bavulunuzun yarısı yanınızda diğer yarısı ise evde kalmışsa, bu eksiği yolda telafi edemezsiniz. “Ben ederim” derseniz, ya ayaklarınız cendereye girer çünkü gittiğiniz yerde ayak numaranıza göre çorap bulamazsınız. (Hele pamuklusunu hiç bulamaz, naylon çorapların içinde yanarsınız.) Ya da evinizdeki alışkın olduğunuz yumuşak diş fırçası yerine elbise fırçası sertliğinde bir başkasıyla idare etmeye çalışır ve her yemekten sonra beyaz diş macununun nasıl da kırmızıya döndüğünü seyretmek zorunda kalırsınız.

Eğer yola çıkarken terliklerinizi almayı da unutmuşsanız, dar otel odalarında (verilen dandik terliksilerle) karga gibi sekerek yürümeyi öğrenirsiniz. Ve su birikintilerine basmadan adeta bir balerin gibi banyodan odanıza geçerken içinizi farklı hisler kaplar, çocukken sek sek oyununda arkadaşlarınızı nasıl da yendiğinizi hatırlarsınız. Hatta zamanında üstünüze düşülmüş olsa, aslında pekâlâ opera dünyasında bir yeriniz olabileceği aklınızdan geçer.
Tabii, bu güzel duyguların hiçbiri evden getirilmiş bir çift terlik kadar sizi mutlu edemez, rahatlatamaz. İşte bu yüzden, biz, hazırlık yapmadan yola çıkmayın, deriz. YDS / E-YDS / YÖKDİL çalışma planınızı da benzer şekilde oluşturmanızı öneririz. Yani önce Hazırlık Aşaması, daha sonra ise Uygulama Aşaması. Bu aşamaları tek tek incelemek isterseniz, sitemizde bulunan YDS / E-YDS / YÖKDİL Çalışma Planı dosyamızdan yararlanabilirsiniz. ( https://bademci.com/yds-e-yds-yokdil-calisma-plani-on-duyuru/ ).


Devamı 1 2 3 4 5 6 7 <-8-> 9 10 11 12