YDS En Az Kaç Puan Almalıyım? / YDS Baraj / YDS Geçme Notu

♦ Araştırma görevlisi olmak için başvuruda bulunan adaylar için asgari YDS puanı: 50. (100 üzerinden 50 puan = 80 soru üzerinden 40 doğru cevap.)

♦ Doçent ve doktora / sanatta yeterlik adayları için asgari YDS puanı: 55. (100 üzerinden 55 puan = 80 soru üzerinden 44 doğru cevap.)

♦ Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS), Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) veya Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Sınavına (EUS) girecek olan adaylar için asgari YDS puanı: 50.

♦ Yabancı dil okutmanları için asgari YDS puanı: 80. (100 üzerinden 80 puan = 80 soru üzerinden 64 doğru cevap.)

♦ KPSS P120 öğretmenlik atamasında YDS’nin ağırlığı: %50.

Not: Hangi adayların YDS’den kaç puan alması gerekir? Tam liste için bkz. ( https://bademci.com/yds-nedir/#ydskacpuan ).

Kimi üniversitelere başvurduğunuzda sizden, diğer üniversitelere göre daha yüksek bir YDS puanı isteyebilirler. Bu konudaki açıklama ve uyarı için bkz. ( https://bademci.com/yds-nedir/#ydskacpuan ).

YDS Görev Başvurusu

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği sınavlarda gözetmen olarak görev almak isteyenler, http://gis.osym.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapabilirler. Daha önce görev başvurusunda bulunmuş olanlar da, aynı adresten yeni görev başvurusunda bulunabilirler.

YDS Her Soru Kaç Puan? / YDS Nasıl Hesaplanır?
YDS’de Hangi Soru Tipleri Vardır? / YDS Soru Tipleri İçin Ayrılacak Süre

YDS’de 80 soru vardır ve her bir doğru cevabın değeri 1.25 puan üzerinden hesaplanmaktadır (1.25 x 80 = 100). Ayrıntılı bilgi ve açıklama için sitemizdeki YDS Nedir? dosyamızı ve tablomuzu ( https://bademci.com/yds-nedir/#ydskacsoru ). inceleyebilirsiniz. Tabloda, YDS soru tipleri/türleri ve her bir soru tipi/türü için ayrılması önerilen süreler verilmiştir.

Not: YDS Deneme Sınavı yaparken bu tabloda verilen sürelere bağlı kalmaya çalışınız. Zira gireceğiniz asıl YDS sınavında, siz süreyi yönetemezseniz, süre sizi yönetmeye başlar. Bu durumla karşılaşan birçok aday, ‘Sınav Sonuç Belgesi’ koleksiyonlarına yeni bir parça daha ekleyerek bir sonraki sınav dönemini beklemeye başlarlar. Koleksiyonlarını daha fazla zenginleştirmek istemeyen adaylara, YDS’de Süre Yönetimi ( https://bademci.com/ydsde-sure-yonetimi/ ) dosyamızı incelemelerini öneririz. Süre yönetimini önemseyiniz. Bunun, başarınızı olumlu etkilediğini göreceksiniz.

YDS Kaç Soru, Kaç Dakika? / YDS Soru Dağılımları

YDS’de toplam 80 soru vardır. Sınav süresi 3 saattir (180 dakika). Soru başına ortalama süre 2 dakika 15 saniyedir (135 saniye). YDS’de Soru Türleri ve Her Soru Türü İçin Ayrılması Önerilen Süreler tablosu: ( https://bademci.com/yds-nedir/#ydssoruturleri ).
Eğer sadece soru türleri ve sayılarını (dağılımları) merak ediyorsanız, aşağıdaki bölümde verdiğimiz Tablo 1.

Soru tiplerini ayrı ayrı tanımak ve temel çözüm tekniklerini öğrenmek isterseniz, bkz. https://bademci.com/yds-yokdil-cozum-teknikleri/ .

YDS Kaç Bölüm? / YDS Bölümleri

YDS; hem fen (%10-15) hem sağlık (%10-15) hem de sosyal alanlardan (%70-80) sorular içermektedir. Yani YÖKDİL’den farklı olarak, YDS’de bilim dalı ayrımı yoktur. Hangi bilim dalında eğitim görmüş olursa olsun, bütün adaylara (sosyal ağırlıklı) aynı sorular sorulur. YDS İngilizce sınavındaki soru türleri ve dağılımları aşağıdaki gibidir:

Tablo 1: YDS İngilizce Sınavında Soru Türleri ve Soru Sayıları

* işaretli soruların sayısı sınavdan sınava küçük değişiklikler gösterebilir. Örneğin, bir sınavda edat sorularının sayısı 3’ten 4’e çıkabilir. Phrasal verb sorularının sayısı ise 2’den 1’e inebilir.
** Bazı kaynaklar edat ve phrasal verb’leri gramer konusuna dâhil etmektedir. Temelde doğru olmakla birlikte bu iki kelime türü tense’lerden ya da bağlaçlardan farklıdır. Örneğin, tense’leri öğrenirken neden-niçin sorularını sorarsınız. Bir tense hangi zaman aralığında kullanılır, hangi yardımcı fiilleri alır, deneye-yanıla öğrenirsiniz. Edat ve phrasal verb’leri ise ancak ezberleyebilirsiniz.
Sonuç: Gramerdeki başarınızı doğru belirlemek istiyorsanız, bu iki kelime türünü hesaba katmayın.

Çok önemli not: Sınavın 17 – 26’ncı soruları arasında iki adet cloze test yer alır. Hani şu bir paragrafın farklı yerlerinde boşluk bırakılan soru türü. Bu bölümde iki paragraf ve kelime, edat, gramer bilgisini sınayan toplam 10 soru yer alır. Biz, o soruları türlerine göre ayırıp yukarıdaki listede ilgili bölümlere ekledik. Doğrusu budur çünkü cloze test gramerden, kelimeden apayrı bir bilgiyi sınamaz.
Sonuç: Gramer ve kelimedeki başarınızı doğru belirlemek istiyorsanız, cloze test’leri ayrı bir soru türü olarak değerlendirmeyin.

YDS İngilizce Sınavında Her Soru Türü İçin Ayrılması Önerilen Süre için bkz. YDS Nedir? dosyamız. ( https://bademci.com/yds-nedir/#ydskacsoru ).


Devamı 1 2 3<- 4-> 5 6 7 8 9 10 11 12