E-YDS’ye kimler girebilir?

YDS’ye girebilen her aday E-YDS sınavında da şansını deneyebilir. Çünkü her iki sınavın sağladığı haklar aynı. Fark yok. Asıl soru şu: Sınava hangi adaylar girmeli ve her bir aday kaç puan almalı? Cevap burada: https://bademci.com/yds-nedir/#ydskimler .

E-YDS’de kaç soru var, her soru kaç puan değerinde ve sınav süresi ne kadar?

E-YDS’nin soru sayısı 80 ve her doğru cevabın puan olarak değeri 100 üzerinden 1.25. (1.25 x 80 = 100). Örneğin, 55 puana ihtiyaç duyan bir doçent ya da doktora adayısınız. E-YDS sınavında en az 44 doğru cevap bulmanız gerekiyor (44 x 1.25 = 55). Eğer TUS, DUS ya da EUS’a girecekseniz, baraj 50 puan. O da 40 doğru cevap yapıyor (40 x 1.25 = 50). Soru türleri arasında puan açısından fark yok. Örneğin, herhangi bir kelime sorusu ile paragraf sorusunun değeri aynı (1.25 puan).

E-YDS’de toplam sınav süresi 3 saat (180 dakika). Bir soru için ayırabileceğiniz ortalama süreyse 2 dakika 15 saniye (135 saniye). “Keyif benim. İstediğim soruya istediğim kadar vakit ayırırım” diyebilirsiniz. Evet, doğru. Bunu yapabilirsiniz. Ancak bu durumda bilginizi sorulara tam olarak aktaramazsınız. Sınav bittiği zaman geride cevabını bildiğiniz halde vakit bulup bakamadığınız sorular kalır; üzülürsünüz. YDS Nedir dosyasındaki tabloyu işte bu nedenle hazırladık. Hangi soru tipine, ne kadar süre ayırmanız gerektiğini bu tablodan öğrenebilirsiniz.

E-YDS konuları ve soru tipleri nelerdir?

E-YDS konuları ve soru tiplerini içeren ayrıntılı bir dosyamız var. Sınavı tanımak için bu dosyadan yararlanabilirsiniz.
https://bademci.com/yds-yokdil-cozum-teknikleri/

E-YDS’de konu dağılımı nasıldır?

Bu sorunun cevabını aşağıdaki linkte yer alan Tablo 1 veriyor. Konuların nasıl bir dağılım gösterdiğini ve her konudan kaç soru geldiğini bu tabloda bulabilirsiniz.
https://bademci.com/yds-yokdil-cozum-teknikleri/

E-YDS’den kaç puan almalıyım?

♦ Araştırma görevlilerine, TUS, DUS ya da EUS sınavlarına girecek adaylara 50 puan yetiyor. (O da eşittir 80 soruda 40 doğru cevap.)

♦ Doçent ve doktora / sanatta yeterlik adayları için 5 puan daha gerekiyor: 55. (Yani 80 soruda 44 doğru cevap.)

♦ Yabancı dil tazminatı için en az 70 puan şart. (Yine 80 soruluk sınavda 56 doğru cevap.)

♦ Öğretmenlik atamanızda -alanınıza göre- KPSSP120 puanına ihtiyacınız olabilir. Aklınızda bulunsun; E-YDS’nin bu hesaplamada ağırlığı %50’dir.

Not: Tam listeyi görmek ve çeşitli başvurularda kullanacağınız asgari puanları öğrenmek isterseniz… https://bademci.com/yds-nedir/#ydskacpuan .

E-YDS İngilizce Sınavı, TOEFL IBT ve PTE Akademik Sınavlarının Eşdeğerliği

TOEFL IBT ve PTE Akademik sınavlarında alacağınız belli puanların, E-YDS İngilizce sınavında bir karşılığı vardır. Örneğin, TOEFL’da 66 puan = YDS ya da E-YDS’de 55 puan. Tam liste için bkz. YDS Nedir dosyamızda Tablo 2.

E-YDS İngilizce sınavı mı, TOEFL ya da PTE mi?

TOEFL ve PTE’nin kapsamı hayli geniştir. Bu sınavlarda bir alıştığımız tarz sorular vardır (vocabulary, grammar, comprehension). Bir de dinleme, konuşma ve yazma becerilerini sınayan sorular. Özel bir İngilizce eğitimi almadıysanız, TOEFL ya da PTE Akademik sınavında zorlanırsınız. Bu sınavlarda bir sıkıntı daha var. ÖSYM’nin çoktan seçmeli testlerine hepimiz alışkınızdır. Ancak TOEFL ya da PTE Akademik’te sistem ve soru formatı oldukça farklıdır. Uyum sağlamak zaman alır.

Not: E-YDS (İngilizce), TOEFL ve PTE Akademik sınavlarını karşılaştırdığımız bir dosyamız var. Bu dosyada, YDS/E-YDS/YÖKDİL, TOEFL veya PTE Seçiminde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerilerimizi bulabilirsiniz.
YDS / E-YDS / YÖKDİL’de Sorunlar, Çözümler (7)

 

www.bademci.com


Devamı 1 2 3 <-4-> 5 6 7