E-YDS Başvuruları

• Giriş

• E-YDS Başvuru ve Sınav Tarihleri

• E-YDS hangi illerde yapılıyor?

• E-YDS, İngilizce dışında başka hangi dilleri kapsıyor? Bu dillerin başvuru ve sınav tarihleri belli mi?

• E-YDS’ye nasıl başvurabilirim?

1. E-YDS İngilizce Sınavı Başvuru Koşulları
2. E-YDS İngilizce Sınavı Başvuru İşlemleri (İlk Adım)
3. E-YDS İngilizce Sınavı Başvuru İşlemleri (İkinci Adım)

• E-YDS Sınava Giriş Belgesi’ni nereden alacağım?

• E-YDS İngilizce sınavına girerken yanımda neler olmalı/olmamalı?

• E-YDS İngilizce sınavında bilgisayar üzerinde hangi işlemleri yapacağım?

• Sınav salonundan erken ayrılabilir miyim?

• E-YDS İngilizce sınavı sorularına nereden ulaşabilirim?

• E-YDS sonucumu ne zaman ve nasıl öğrenebilirim?


 

Giriş

E-YDS başvurusu, diğer sınavlarınkine göre epey farklı. Kolaylıkları da var, zorlukları da. Kolay çünkü masa başında işlemlerinizi yapabiliyorsunuz. Zor çünkü E-YDS İngilizce sınavına talep çok, kontenjan az. Haliyle bu az kontenjan da hızla doluyor. (Yaklaşık birkaç dakika içinde!) Başvuruda bulunmadan önce tabii ki E-YDS kılavuzuna bakın. Fakat bu işin bir sürü inceliği var ve bunların çoğu kılavuzda yazmıyor. Peki, biz, size kılavuzda yazmayan neyi söyleyebiliriz? Mesela…

Başvurudan önce hangi bilgileri neden yanınızda hazır etmeniz gerektiğini açıklayabiliriz.
Başvuru esnasında ortaya çıkacak teknik zorluklara karşı sizi önceden uyarabiliriz.
 Bu zorlukları nasıl aşacağınızı adım adım gösterebiliriz.

Farsça ya da Bulgarca sınavlarına çok fazla talep olmayabilir. O dillerden başvuru yapacaksanız, pek sıkıntı yaşamazsınız. Fakat bir nedenle acilen İngilizce E-YDS’ye girmeniz gerekiyorsa, iş değişir. Çünkü sınava başvurana kadar E-YDS adayı değil sadece “aday adayı”sınız. Adaylık statüsünü, başvuruların başlayacağı gün ve saatte işlemlerinizi birkaç dakika içinde tamamlayabilirseniz kazanırsınız. O halde lütfen E-YDS başvurunuzu ciddiye alınız ve işlemleri nasıl yapmanız gerektiğini önceden öğreniniz.

Önemli not: E-YDS Başvurularıyla ilgili cevabını bulamadığınız bir sorunuz mu var? Bize yazabilirsiniz: İletişim Kutusu veya info@bademci.com . Aceleniz varsa, WhatsApp: 0543 351 51 51.

E-YDS Başvuru ve Sınav Tarihleri (Sınav Takvimi)

E-YDS başvuru ve sınav tarihlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

E-YDS Nedir/Ek Tablo 1 .

E-YDS hangi illerde yapılıyor?

Ek Tablo 2‘de; sınav merkezleri, iletişim bilgileri ve kontenjan durumu yani her bir merkezde kaç adayın sınava girebileceği bilgilerine yer verdik.

Çok önemli not 1: Ödeme işlemi, sınav başvuru tarihinin ilk günü saat 14:00’te başlar. Ücreti, ÖSYM sitesi üzerinden yatırmak zorundasınız. Girmek istediğiniz sınavın veya sınava girmek istediğiniz ilin kapasitesi (kontenjanı) dolmuşsa, sistem işlemleri durdurur. Ücret ödeyemezsiniz. Kâğıt üzerinde başvuru süresi devam ediyormuş gibi görünür ancak başvuruda bulunamazsınız. (Burada da bir incelik var. Belki öğrenmek isteyebilirsiniz: 2. E-YDS İngilizce Sınavı Başvuru İşlemleri (İlk Adım) Çok önemli not 2)

Çok önemli not 2: E-YDS sınav binaları (özellikle Ankara’da bulunan merkezler) oldukça büyük. Bu binalarda, sınav salonunuza girene kadar uzunca bir gümrük kontrolünden geçmeniz gerekiyor. Sıkıntı yaşamak istemiyorsanız, sınavdan en az 30 dakika önce (saat 13:15’te) binanın önünde olmanızı öneririz. Sınavdan 15 dakika önce (saat 13:30’da) kapıları kapatırlar. Yani o saatten sonra binaya giremezsiniz. Aklınızda bulunsun.

Çok önemli not 3: Sitemiz sadece İngilizce eğitimi ile ilgilenir. Bu nedenle aşağıdaki dosyada E-YDS İngilizce sınav başvurusu vb. ifadelerle sıkça karşılaşabilirsiniz. Ancak aynı başvuru koşulları E-YDS’ye farklı dillerden girecek olan adaylar için de geçerlidir.

E-YDS İngilizce dışında başka hangi dilleri kapsıyor? Bu dillerin başvuru ve sınav tarihleri belli mi?

Bkz. E-YDS Nedir/Tablo 1.

E-YDS’ye nasıl başvurabilirim?

1. E-YDS İngilizce Sınavı Başvuru Koşulları

E-YDS İngilizceye, yabancı dil koşulunu karşılamak üzere hangi adaylar girebilir? Bu sorunun ayrıntılı cevabı için bkz. https://bademci.com/yds-nedir/#ydskimler .

2. E-YDS İngilizce Sınavı Başvuru İşlemleri (İlk Adım)

E-YDS kılavuzuna www.osym.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. ÖSYM, önce belli bir yıla ait sınav takvimini yayımlar. Birkaç gün sonra da E-YDS kılavuzunu erişime açar. Bu kılavuz, yıl içinde yapılacak bütün E-YDS sınavlarını kapsar. ÖSYM’nin sitesinde her bir E-YDS sınavı için ayrı kılavuz aramayınız.

Bir örnek başvuru ve işlem adımları:

° 3 Aralık’ta bir E-YDS İngilizce sınavı olsun. Başvurular da 9 Kasım’da başlasın. Sizin de bu sınava girme niyetiniz olsun. Haliyle cebinize 9 Kasım tarihini kaydedersiniz. Ama yanlış edersiniz. Gelin, siz o tarihi 8 Kasım olarak değiştirin. O gün ilk iş, bazı bilgilerinizi önceden kolayca okuyabileceğiniz bir kâğıda sırasıyla yazın. (TC Kimlik ve telefon numarası, kredi/banka kartı numarası, son kullanma tarihi, güvenlik kodu.) Eliniz değmişken, kartta, sınav ücretini ödeyecek kadar limit olup olmadığını da kontrol edin.

Lütfen dikkat: 1- Bu işlemi başvuruların başlayacağı gün yapmayınız. Hele hele saat 14:00’e az bir süre kala asla yapmayınız! 2- E-YDS sınav ücretini herhangi bir banka şubesinden havale edemezsiniz. Bu ücreti, ÖSYM sitesi üzerinden online olarak ödemek zorundasınız.

° 9 Kasım saat 13:50’de ÖSYM’nin sayfasını açmış olarak bilgisayar başında olun. Çünkü başvurular başladığında kapasite birkaç dakika içinde dolmuş olacaktır.

Önemli hatırlatma: Dilerseniz, bütün işlemlerinizi, ÖSYM’nin mobil uygulamasını kullanarak da gerçekleştirebilirsiniz. Ancak uygulamanın menüsü farklıdır ve ekran küçük olacağı için zorluk yaşayabilirsiniz.

Play Store (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.osym.ais.android

App Store (Apple): https://apps.apple.com/us/app/%C3%B6sym-aday-i-%C5%9Flemleri-sistemi/id1451805015

° Bilgisayarınızın bulunduğu yerde telefonunuzun iyi çekeceğinden emin olun. Çünkü işlemler sırasında telefonunuza bir mesaj ve onay kodu gelecek.

° Senaryo 1: Önce osym.gov.tr ana sayfayı açın. Üstte yer alan e-İŞLEMLER ve ÖDEMELER sekmelerine tıklayın. Başvuru sayfası karşınızda olmalı. Bu sayfada, Başvuru: Seçiniz çubuğunun sağ tarafındaki ▼ işaretini tıklayın. Ve e-YDS İngilizce yazısının mevcut olup olmadığını kontrol edin. Varsa üzerine tıklayıp hemen alttaki çubuğa T.C. Kimlik Numaranızı girin. En alt çubukta “Kılavuz koşullarını okudum ve kabul ediyorum” yazısını göreceksiniz. Bu yazının solundaki minik kutucuğu da mutlaka işaretleyin.

° Senaryo 2: Eğer “Başvuru: Seçiniz” çubuğunda e-YDS İngilizce yazısı yoksa, bu sayfayı sürekli yenileyin. Ancak yenileme esnasında silineceği için her defasında T.C. Kimlik Numaranızı tekrar girin. Korkmayın; bu, vakit alacak bir işlem değil. Çünkü ikinci defa rakamları girmeye başladığınızda sistem bunu hatırlıyor. Ayrı bir çubukta size hemen numarayı gösteriyor. Bu numaranın üzerine tıkladığınızda kolayca T.C. Kimlik Numaranızı tekrar girmiş oluyorsunuz. En alt çubuktaki “Kılavuz koşullarını okudum ve kabul ediyorum” yazısını sakın unutmayın. Yazının solundaki minik kutucuğu her seferinde işaretlemek zorundasınız.

° Senaryo 1 ya da 2’ye göre hareket ettiniz. Hemen ya da bir müddet bekledikten sonra “Başvuru: Seçiniz” çubuğunda e-YDS İngilizce yazısını gördünüz. Üzerine tıkladınız. Açılan yeni sayfada şu yazı karşınıza çıkacak: “e-YDS İngilizce (Genel Kontenjan) Randevu İşlemleri”. Yazının hemen altında bir tablo içinde Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir sınav merkezlerinin ismini göreceksiniz. Sizin için uygun olan merkezin sol tarafındaki kutucuğa tıklayınız (“Seç” sütununun altı). Bu esnada sistem çok yavaş çalışabilir ve “Devam” butonunun olduğu yer silik hale gelebilir. O butonu belli aralıklarla tıklayınız. Örneğin her 2 ya da 3 saniyede bir. Ancak ara vermeksizin tıklamayınız. Bu durumda donma yaşayabilir ve/veya başa dönmek zorunda kalabilirsiniz.

Çok önemli not 1: Belli bir sınav merkezinde boş kontenjan görüp butona hemen tıklamış olabilirsiniz. Ancak sizden (belki de saliseler) önce aynı işlemi yapmış olan başka adayların gerisine düşmüş olabilirsiniz. Dolayısıyla işleminizi tamamlama imkânı bulamayabilirsiniz. Bu, özellikle İstanbul’da sınava girmek isteyen adayların sıkça başına gelen bir durum. Sebebi, İstanbul’da kontenjanın az, talebin çok olması. Ne yazık ki, bu konuda yapabileceğiniz bir şey de yok. Sistem sadece şöyle bir alternatif sunuyor. Eğer İstanbul’da yer kalmamışsa, sizi örneğin Ankara’ya yönlendirebiliyor. Tabii kabul ederseniz.

Çok önemli not 2: Sınava girmek istediğiniz ilde “Kontenjan doludur.” uyarısı alırsanız, hemen pes etmeyin. Vakit geçirmeden bu sayfaya tekrar tekrar giriş yapın. Yani her seferinde başvuru seçiminizi yapın ve T.C. Kimlik numaranızı girin. En alt çubukta “Kılavuz koşullarını okudum ve kabul ediyorum” yazısının sol tarafındaki kutucuğu da işaretleyin. Verilen 8 dakikalık sürede ödeme yap(a)mayan bazı adayların yeri bu esnada boşalmış olabilir. Böylece bir kontenjan yakalayabilirsiniz. Yani sınav merkezi olarak seçmek istediğiniz ilin sağ tarafındaki kutucukta “Boş kontenjan bulunmaktadır.” yazısını görebilirsiniz. Bu şansı yakaladıysanız, ikiletmeyin. Hemen sol tarafta “Seç” ve aşağıda “Devam” butonuna tıklayıp ödeme işlemine geçin.

Çok önemli not 3: Diyelim ki, başvuru yapmak için sisteme girdiniz. “e-YDS İngilizce (Genel Kontenjan) Randevu İşlemleri” sayfasını açtınız. Ve sınav merkezi olarak seçmek istediğiniz ilin sağ tarafındaki kutucukta karşınıza şu uyarı yazısı çıktı….

Şu anda ödeme işlemine devam eden adaylar bulunmaktadır. Ancak bu adayların ödemeden vazgeçmeleri durumunda boş kontenjan oluşacaktır. Daha sonra yeniden deneyiniz.

Bu durumda yine vazgeçmeyin. Bir üstteki notta verilen talimatlara uygun olarak 15-20 dakika boyunca şansınızı deneyin. Ancak sonuç alamazsanız, lütfen bize kızmayın.

Çok önemli not 4: Şansınızı arttırmak için aklınıza bir fikir geldi. Belki de bir arkadaşınızın yardımıyla 2 veya daha fazla bilgisayardan giriş yapmaya karar verdiniz. Sakın ola denemeyin. Çünkü bu durumda, “Bekleyen başvurunuz bulunmaktadır” uyarısını alırsınız. Ve artık giriş yaptığınız bilgisayarlardan hiçbiri ile işleminize devam edemezsiniz. Yani bir bakıma kendi ayağınıza kurşun sıkmış olursunuz.

Çok önemli not 5: Sınava girmek istediğiniz ilde boş kontenjan yok mu? O halde tablo içinde o ilin bulunduğu satırın sol tarafında işaretleyebileceğiniz/tıklayabileceğiniz bir kutucuk da olmayacaktır. “Kontenjan Durumu” sütununun altında ise “Kontenjan doludur” yazısını göreceksiniz. Bu durumda, yukarıda Çok önemli not 2 ve 3’e bakınız. Orada yaptığımız açıklamalara göre hareket ediniz ve 10-15 dakika daha bilgisayar başında vakit geçiriniz. Fazladan üç-beş deneme yapmanın size bir zararı olmaz.

3. E-YDS İngilizce Sınavı Başvuru İşlemleri (İkinci Adım)

° “Devam” butonu ile bir sonraki sayfaya geçtiniz. Burada ad ve soyadınızın ilk ikişer harfi ve sınav ücreti bilgilerini göreceksiniz. Bir de yukarıda “DİKKAT!” kelimesi ile başlayan bir uyarı yazısını. Aman dikkat! Bu uyarı, işlemlerinizi tamamladıktan sonra ÖSYM Aday İşlemleri sistemine girmenizi hatırlatıyor. Yaptığınız ödemeyi kontrol etmeniz için. Sakın tıklamayın. Bu, sonraki işlem ve hiçbir acelesi yok.

° Ad/soyadı bilginizin altındaki yazı ise, ayrı bir hikâye. Ödeme yaparken kart bilgilerinizi yanlış girmeniz vb. durumlarda sistemin kapanacağına dair -gereksiz değilse de- yersiz bir uyarı. Bu uyarı ile de vakit kaybetmeyin. Hemen aşağıda “Öde” butonuna tıklayıp ödeme işlemine geçin. Önce içinde yeterli limit olan kredi/banka kartı bilgilerinizi girin. Telefonunuza, hesabınızdan sınav ücretinin düşüleceğine dair bir mesaj ve onay kodu gelecek. Yukarıda yaptığımız uyarıyı hatırlayın. Telefonunuzu, iyi çekeceğinden emin olduğunuz bir yerde tutun.

° Onay kodunu ilgili boşluğa (hızlı bir şekilde) girdikten sonra “Gönder” butonuna tıklayın. Ödemenizin alındığına dair yazıyı gördüğünüz an “İşlem tamamdır!” Bundan sonraki adımları aşağıda, maddeler halinde açıkladık.

Bütün E-YDS adayları için önemli hatırlatma: Başvurunuzun herhangi bir sebeple iptal olmasını istemezsiniz. Gereksiz bir hak kaybı yaşamak da istemezsiniz. O zaman aşağıdaki açıklamaları dikkatle okuyun ve ÖSYM’nin talimatlarına uygun hareket edin.

a) Varsayalım ki, son 50 ay içinde ÖSYM’nin gerçekleştirdiği herhangi bir sınava girmek için başvuruda bulunmuştunuz. Yani ÖSYM sisteminde zaten geçerli bir fotoğrafınız* var. Az önce de girmek istediğiniz E-YDS’nin ödeme işlemini tamamladınız. O halde yeni istikametiniz https://ais.osym.gov.tr . T.C. Kimlik Numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapın. Burada, ödediğiniz sınav ücretinin E-YDS başvuru kaydı olarak sistemde yer alıp almadığını kontrol edin. Başvuru formunda geçerli fotoğrafınız* görünüyor mu? Ona da bakın. Eğer değişen bir bilginiz varsa (adres vs.), bu bilgi ya da bilgileri güncelleyin. İşleminiz tamamdır.

* 1) Son 50 ay içinde bir sınava başvurmuştunuz ve ÖSYM de fotoğrafınızı sisteme kaydetmişti ya! İşte bu, “geçerli fotoğraf” oluyor. 2) Ancak ÖSYM, yeni, çipli T.C. Kimlik Kartı üzerindeki fotoğrafınızı da “geçerli” kabul ediyor.

b) E-YDS İngilizce sınavına başvurmak istiyorsunuz. Aslında daha önce aynı ya da başka bir ÖSYM sınavı için zaten başvuruda bulunmuştunuz. Fakat bunun üzerinden 50 aydan fazla zaman geçtiğini hatırladınız. Merak etmeyin. E-YDS başvurunuzu sistem yine de kabul eder. Tek sorun şu ki, fotoğrafınızı geçerli saymaz. Bu durumda, size yol görünür. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya fotoğraf güncellemeye yetkili başvuru merkezlerinden birine gitmelisiniz. Tercihen sınavdan en geç 3 gün önce saat 16:30’a kadar. Tabii kimlik kartınızla birlikte (pasaport da olur). Bu merkezde web kamera ile fotoğrafınızı çekip sisteme aktaracaklar. Bu işlemden sonra şifrenizi de alıp gecikmeden https://ais.osym.gov.tr adresine girin. Adres/iletişim vs. bilgilerinizi güncelleyin.

Uyarı: Süresi içinde fotoğrafınızı güncellemezseniz, ÖSYM de size Sınava Giriş Belgesi düzenlemez. Öz Türkçe söyleyelim: Bu durumda ödediğiniz ücretin üstüne soğuk su içersiniz.

Bir örnek: Kasım 2018’de bir ÖSYM sınavına başvurmak için herhangi bir başvuru merkezine gitmiş olun. O yıldan sonra örneğin, 2020 ve/veya 2021 yılında internet üzerinden de başvuru yapmış olun. Aynı ya da farklı bir ÖSYM sınavına girmek amacıyla. 2020 veya 2021’de sorun çıkmaz. Fakat 2023’ten itibaren sorun çıkar. Çünkü ilk başvurunuzun üzerinden artık 50 aydan fazla zaman geçmiş olur. Durumunuz bu açıklamaya uyuyorsa, yukarıda ayrıntılarıyla anlattığımız şekilde fotoğrafınızı güncellemelisiniz.

c) ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde hiçbir kaydınız olmayabilir. Bu takdirde E-YDS İngilizce sınavı için yine ücret ödeyebilirsiniz. ÖSYM, T.C. Kimlik Numaranıza göre Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi’nden (MERNİS) kimlik bilgilerinizi alır. Aday İşlemleri Sistemi’ne kaydeder. Ancak bu, sınava girmeniz için yeterli olmaz. İsterse elinizde yeni T.C. Kimlik kartınız olsun. Fark etmez. Bu durumda nasıl hareket edeceğinizi öğrenmek için yukarıda b) maddesine bakınız.

Önemli Not: Hatalı bilgi girerek ödediğiniz ücretin yanmasını istemezsiniz. Bu nedenle, önce https://ais.osym.gov.tr adresinde doldurmanız gereken bilgilere ait sayfanın çıktısını alın. Bilgilerinizi bu sayfa üzerinde önceden doldurup daha sonra https://ais.osym.gov.tr sistemine bilgi girişi yapın.

E-YDS Sınava Giriş Belgemi nereden alacağım?

Sınavdan yaklaşık 5-7 gün önce https://ais.osym.gov.tr adresine girerek E-YDS Sınava Giriş Belgenizin çıktısını alabilirsiniz. Bu belgenin renkli veya siyah-beyaz olması fark etmez. Yeter ki sınav günü yanınızda bulunsun.

Önemli not: Belgeyi onaylatmak için herhangi bir ÖSYM merkezine gitmeyiniz. ÖSYM merkezleri böyle bir işlem yapmaz. Zaten buna gerek de yoktur.

E-YDS İngilizce sınavına girerken yanımda neler olmalı / olmamalı?

1. E-YDS SINAVA GİRİŞ BELGENİZİ YANINIZA ALMAYI UNUTMAYIN!

2. NÜFUS CÜZDANI VEYA PASAPORTUNUZ DA MUTLAKA YANINIZDA OLSUN! (Süresi dolmuş, geçerliliği kalmamışsa, pasaportunuzu almasanız da olur. Çünkü bir işe yaramaz.)

3. SINAVA GİRERKEN YANINIZA ALABİLECEĞİNİZ / ALAMAYACAĞINIZ ARAÇ GEREÇ VE EŞYALAR

Bkz. https://bademci.com/yds-basvurulari-10/#ydsneler .

E-YDS İngilizce sınavında bilgisayar üzerinde hangi işlemleri yapacağım?

Sınav salonuna girip masanıza oturdunuz. Sınava Giriş Belgenizi ve kimliğinizi masanızın üzerine koydunuz. Kimlik deyince hatırlatalım; sadece aşağıdakilerden biri. Ehliyet, kurum kimliği vs. iş görmez.

1) Nüfus cüzdanı.

2) Veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı.

3) Veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport.

Koltuğunuza yerleştikten sonra bilgisayar ekranındaki ilgili kutucuğa T.C. Kimlik Numaranızı giriniz. Web kamerayla kendi fotoğrafınızı çekip sisteme kaydediniz. Fotoğrafınızı çekerken ekranda yüzünüzü belirtilen alanın içerisine gelecek şekilde ayarlayınız. Fotoğrafın cepheden çekilmesine dikkat ediniz. Fotoğrafınızı sistemde onaylamadan önce istediğiniz takdirde “Fotoğrafı Değiştir” butonundan yenileyebilirsiniz. T.C. Kimlik Numaranızı ve fotoğrafınızı onayladıktan sonra bu bilgiler üzerinde herhangi bir değişiklik yapamayacağınızı unutmayınız.

Sisteme giriş yaptıktan sonra ekranda göreceğiniz “Kullanım Kılavuzu” butonuna tıklayıp kılavuzu okuyabilirsiniz. Ancak sınav başlamadan önce verilen 3 dakika süre içinde bu kılavuzu dikkatlice inceleme fırsatınız olmayacaktır. Bunu önceden yapmak daha akıllıca olur, diyorsanız… Okumakta olduğunuz bu dosyayı ve https://bademci.com/e-yds-nedir/ dosyasını sınava girmeden önce vakit ayırarak incelemenizi öneririz.

3 dakika sonra kılavuz ekrandan kaybolacak ve E-YDS İngilizce testini ekranda göreceksiniz. Artık soruları cevaplamaya başlayabilirsiniz. Başarılar dileriz.

Önemli not: Sınav arayüzü ile sınav uygulaması hakkında daha ayrıntılı bilgiye ihtiyacınız olabilir. O takdirde bkz. https://bademci.com/e-yds-nedir/ . Bu dosyadan, bilgisayar üzerinde sorulara cevap verirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini de öğrenebilirsiniz.

Sınav salonundan erken ayrılabilir miyim?

Sınavınız bitmiş olsa bile, ilk 135 dakika boyunca sınav salonundan ayrılamazsınız. Saat olarak söyleyelim: Salondan 13:45-15:59 arası ayrılamazsınız. Ancak saat 16:00’dan itibaren istediğiniz an salondan çıkabilirsiniz. Tabii, ekrandaki “Sınavı Tamamla” butonuna bastıktan sonra. Aksi takdirde o ana kadar verdiğiniz cevaplar ve emeğiniz boşa gider. Çünkü sisteme kaydetmediğiniz için cevaplarınız yok hükmünde olur. Yani boş kâğıt vermiş kabul edilirsiniz.

E-YDS İngilizce sınavı sorularının tamamı daha sonra yayımlanıyor mu?

Hayır, E-YDS İngilizce sınavlarının sadece %10’luk bir kısmı yayımlanıyor. Ancak E-YDS İngilizce sınavlarında düzey, format ve soru tipleri YDS ile tamamen aynıdır. Bu nedenle, E-YDS’yi tanımak için eski YDS sınavlarından yararlanabilirsiniz. Çıkmış YDS soruları için bkz. https://www.osym.gov.tr/TR,15073/yds-cikmis-sorular.html .

E-YDS sonuçları ne zaman açıklanıyor ve E-YDS sonucumu nasıl öğrenebilirim?

Sınavdan yaklaşık 4-5 saat sonra https://sonuc.osym.gov.tr adresinden sonucunuzu öğrenebilirsiniz. İsterseniz, sonuç belgenizin renkli çıktısını alıp resmi başvurularınızda kullanabilirsiniz. Bu belgeyi ayrıca onaylatmanıza gerek yoktur.

Önemli not: İnternet erişim şifrenizi hatırlamıyorsanız, https://ais.osym.gov.tr ‘ye girin. “Şifremi Unuttum” butonuna tıklayın. Başvurunuzda verdiğiniz bilgilerle ilgili soruları cevaplayın. Bu yolla şifrenizi tekrar edinebilirsiniz. Eğer bu bilgileri de hatırlamıyorsanız, doğrudan başvuru merkezlerine ya da sınav koordinatörlüklerine başvuruda bulunabilirsiniz.

 

www.bademci.com