YDS Hızlandırılmış Hazırlık Kursu

YDS HIZLANDIRILMIŞ HAZIRLIK KURS PROGRAMININ KAPSAMI

Gramer:
YDS Hızlandırılmış Kurs Programı, sınavda karşınıza çıkacak en temel gramer konularını içerir ve bu konuları, ÖSYM’nin talep ettiği şekilde öğretir. İkinci aşamada ise verilen bilgilerin puana dönüştürülmesi için adayların soru çözüm becerilerini geliştirir. Bu amaçla, program boyunca soru bankalarından çok sayıda soru çözümü gerçekleştirilir.

Kelime:

Kelime eğitimi programda önemli bir yere sahiptir. ÖSYM’nin İngilizce baraj sınavlarındaki (ÜDS/KPDS/YDS) 25 yıllık tecrübemizle, kelime bilgisi zayıf ya da sınavın istediği kelimeleri hazinesinde bulundurmayan adayların, başarısızlığa mahkûm olduğunu biliriz. Ezberden uzak bir anlayışla hazırlanmış olan kelime çalışmaları, içerdiği keyifli alıştırmalarla kelime hazinesinin geliştirilmesini kolaylaştırır ve kelimelerin zihinde yer etmesini sağlar.

Paragraf:

YDS’nin %25’i sadece paragraf (metin) sorularından oluşur. Paragraf sorularını yapamayan bir aday, sınavı GEÇEMEZ! Bu nedenle, YDS Hızlandırılmış Kurs Programının önemli bir bölümü paragraf sorularına ve bunların çözüm tekniklerine ayrılmıştır. Programda, diğer okuma-anlama sorularının (karşılıklı konuşma, paragraf tamamlama vs.) çözüm tekniklerine de, sınavdaki ağırlıkları oranında yer verilmektedir.

Sınav Stratejisi:

Çoktan seçmeli sınavlar sadece bilgi biriktirerek başarılamaz. Bu nedenle aday, edindiği bilgiyi sınavda nasıl kullanması gerektiğine dair eğitilmelidir. Aksi takdirde bilgisini beceriye dönüştüremez ve sınavda zaman ve puan kaybeder. Bu nedenle YDS Hızlandırılmış Kurs Programı; sürenin doğru yönetilmesi ile ilgili uyarılar, hatırlatmalar ve vaka çalışmaları ile zenginleştirilmiştir. (Unutmayınız; sınav stratejisi olmayan bir aday, cevabini saatlerce düşünse bulamayacağı sorularla gereksiz yere boğuşur ve zamanını verimsiz kullanarak başarısını geciktirir.)

YDS Deneme Sınavları:

YDS Hızlandırılmış Kurs Programının kapsamı içinde YDS Deneme Sınavları ve ayrıntılı çözümleri yer almaktadır. Ayrıca isteyen adaylara ek YDS deneme sınavları da verilmektedir.

SIK SORULAN SORULAR

Soru 1: YDS Hızlandırılmış Kursunuz ne zaman başlayacak?

Cevap 1: YDS Hızlandırılmış Kursumuz 24 Temmuz Pazar günü başlayacak ve 28 Ağustos Pazar gününe kadar 09.30-16.30 saatleri arasında devam edecektir. Mazeretleri sebebiyle herhangi bir derse katılamayan adaylara, online sınıf üzerinden telafi imkânı sağlanmaktadır. Bu sayede, aday kaçırdığı dersi istediği zaman ve istediği yerden izleyebilmektedir.

Soru 2: Online sınıftan sadece kaçırdığımız dersleri telafi etmek için mi yararlanabileceğiz? Gramer, kelime vs. konularda takviye amacıyla da online dersleri izleyebilecek miyiz?

Cevap 2: Online sınıftan hem kaçırdığınız dersleri telafi etmek için hem de gramer, kelime vs. konularda takviye amacıyla yararlanabileceksiniz. Takviye derslerinin süresi 75 saattir.

Soru 3: Program beni sınava hazırlar mı? Bütün eksiklerimi tamamlayabilir miyim?

Cevap 3: Adaylar YDS sınavının zorluğunu kabul ederek işe başlamalıdır. Kısa bir sürede YDS’nin kapsadığı bütün konuları derinlemesine çalışmak mümkün de değildir, gerekli de! Örneğin, aday elindeki sürenin çoğunu kelime ve temel gramer bilgisini geliştirmek için kullanabilir ve bu iki önemli alanda iyi bir birikim elde edebilir. Ancak paragraflara yeterince zaman ayırmazsa, bu beceriyi sınayan sorularda asgari doğru cevap sayısına ulaşması zorlaşır. Bu nedenle, YDS Hızlandırılmış Kursumuz orta düzey İngilizce bilgisine sahip adaylara; sınavın en temel konularını, en sık sınadığı kelimeleri ve soru çözüm tekniklerini bir bütün olarak öğretmeyi amaçlar. Adayları tek bir konuda %100 başarı oranı yakalamaya değil, her soru türünden kendilerine yetecek, ideal doğru cevap sayısını bulmaya özendirir.

Soru 4: YDS Kursu toplam kaç saat olacak ve ne zaman tamamlanacak?

Cevap 4: YDS Hızlandırılmış Kursumuz 38 saat yüz yüze + 75 saat online takviye olmak üzere toplam 113 saat süreli olup 28 Ağustos 2016 Pazar günü sona erecektir.

Soru 5: Program hızlandırılmış olduğu için takıldığımız soruları sorma imkânı bulabilecek miyiz? Ayrıntılı açıklama yapılacak mı?

Cevap 5: ‘Hızlandırılmış kurslarda soru sorulamaz’ diye bir kayıt yoktur. Soru sormak adayın en doğal hakkıdır. Ancak süre kısıtlı olduğu için konuyla ilgili ayrıntıya girilmeden sadece pratik açıklama ve/veya çözüm teknikleri verilir. Bu, aday için yeterli olmazsa, mail yoluyla ek açıklama ve/veya online sınıftan konuyla ilgili ders linki gönderilir.

Soru 6: Derslerde işlenecek dosyaları nasıl edinebilirim?

Cevap 6: Bütün çalışma dosyaları adaylara mail yoluyla önceden gönderilmektedir.

Soru 7: Eğer anlamadığım, çokça eksik olduğum ve ders esnasında vakit ayrılamayacak bir konu ortaya çıkarsa, sizden nasıl yardım alabilirim?

Cevap 7: Herhangi bir konudaki, örneğin bağlaç ya da paragraf sorularındaki eksikliğiniz nedeniyle ilerlemekte zorlanırsanız, o konuyu derinlemesine anlamanızı sağlayacak online ek dersler gönderebiliriz. Bu sayede, eksiğinizi rahatça kapatır ve o konu ya da soru türüyle ilgili temelinizi güçlendirebilirsiniz.

Soru 8: Bu kurs istediğim puanı elde etmeme yardımcı olur mu?

Cevap 8: YDS eğitimini vermek bizim vazifemizdir. ÖSYM İngilizce sınavlarındaki 25 yıllık tecrübemizle, bizler bu vazifeyi yerine getirmek için canla başla mücadele eder, ter dökeriz. Eğer aday da üstüne düsen vazifeleri (dersleri düzenli izlemek, ödev aksatmamak, online sınıftan telafi/takviye derslerini izlemek vs.) yerine getirirse, bu durumda puanını kesinlikle yükseltir.

Soru 9: Aldığım son puan 40. YDS Hızlandırılmış Kurs bu puanın 60’a çıkmasını sağlar mı? (Not: Puanlar örnek olarak verilmiştir!)

Cevap 9: YDS hızlandırılmış kurslar, kısa bir süreye çokça özet bilgi ve çözüm tekniği sığdırmaya çalışır. Eğer temeliniz güçlü değilse, bazı konularda edindiğiniz yeni bilgileri ve teknikleri hemen sindiremeyebilirsiniz. Ancak pratik çözüm tekniklerini kavramaya çalışır ve yeterince alıştırma yaparsanız, önce deneme sınavlarındaki notunuz ve daha sonra da kendinize olan güveniniz artar. Bu durumda ise, önceden belirlenmiş hedeflere daha rahat ulaşırsınız.

Soru 10: İstediğim puanı elde etmem kesin değilse, www.bademci.com’un kursuna (ya da bu garantiyi bana veremeyen herhangi bir başka kursa) niçin kaydolayım?

Cevap 10: Önce bir öğüt: Sizin gireceğiniz bir sınavda, bir başkasının sizin adınıza garanti vermesine şüpheyle yaklaşınız. En büyük garanti adayın kendi gayretidir, öğrenci tabiriyle ‘sınava asılmasıdır’. Ne yazık ki, öğüdümüze konu olan hata, ortalama bir YDS adayının en sık yaptığı hatalar arasındadır. Çünkü aday ‘geçerliliği olmayan bu garanti’yi alması durumunda, nasıl olsa başaracağını düşünerek adeta sadece sınav tarihini beklemeye başlıyor. Doğal olarak performansı düşüyor ve zamanını verimsiz bir şekilde kullanıyor. Böylece iş başka bir bahara kalıyor. Doğrusu, kimseden garanti beklemeyip mevcut sürede elden gelen gayreti göstermek yapılan hazırlıkların sayesinde sınava avantajlı bir şekilde girmektir.

Soru 11: Programa nasıl kaydolabilirim?

Cevap 11: info@bademci.com adresine (telefon numaranızı yazarak) programa kaydolmak istediğinize dair mail gönderebilirsiniz. Ya da doğrudan 0543 351 51 51 numaraya çağrı bırakabilirsiniz.